Vindecare in mediu umed - Multi-Mam RO

O bariera hidratanta in jurul zonei afectate incetineste evaporarea umezelii naturale prezente la nivelul pielii. Ranile se vindeca intr-un mediu umed fara a forma coaja. Chiar si pliculetele de ceai sau compresele cu apa sunt mai eficiente decat a nu urma niciun tratament. Utilizarea semnificativa a gelului reduce durerea mameloanelor si reducerea fisurilor de la nivelul pielii (Ziemar).

In orice caz, in momentul in care mameloanele sunt tratate cu aplicarea recomdandata obisnuita prin suflare sau uscare cu aer, zonele fisurate produc coaja, lucru care de obicei copilul il indeparteaza in timpul alaptarii. Mamelonul sangereaza din nou si se formeaza alta coaja. Aceasta problema poate continua pana in momentul in care vindecarea este completa, cauzandu-i mamei o perioada foarte neplacuta.

La inceputul anilor 70 era stabilit faptul ca un mediu umed, fara fisuri, sporeste miscarea celulelor pe toata suprafata fisurata si faciliteaza vindecarea (Rovee 1972). Metodele actuale de vindecare implica folosirea hidratarii pentru a ajuta vindecarea. Un mediu hidratant este indispensabil in regenerarea epiteliala, proliferarea si migrarea celulelor epiteliale pe suprafata fisurata in timpul vindecarii. (Bolton 2000). Uleiurile ce includ vitamina E nu faciliteaza vindecarea fisurilor. Toate uleiurile se mentin la suprafata pielii si pot oferi o ameliorare temporara. Pielea uscata sau crapata nu duce lipsa de grasime, ci de hidratare.

Este imposibil sa adaugi hidratare pielii dintr-o sursa externa (procesul trebuie sa se intample din interior). Ajutand pielea sa previna evaporarea, ea poare retine mai mult din grasimea naturala.

In orice caz, pentru mama cu mameloanele fisurate, cea mai presanta problema nu ar fi timpul de vindecare, ci cat de repede obtine ameliorare a durerii.