Problemele mameloanelor - Multi-Mam RO

Mameloanele inflamate si fisurate, si durerea suferita de catre mama ii pot distruge increderea in capacitatea ei de a alapta si de a interveni in relatie ei cu copilul deoarece orice alaptare ar fi o agonie, in loc sa fie un timp placut petrecut impreuna. Mameloanele dureroase pot, de asemenea, sa inhibe reflexul de curgere (eliminarea laptelui).

Cu cat mama devine mai tensionata, cu atat se formeaza cerc vicios, lucru ce conduce la intarcare timpurie. Ar trebuie sa le oferim mamelor masurile cele mai actuale pentru ameliorarea inflamatiilor si grabirea vindecarii, pentru a preveni intarcarea timpurie. O buna indrumare a mamei este imperioas necesara.

Cel mai important lucru este asezarea si atasarea corecta al copilului la san, pentru a preveni una din principalele cauze ale durerii mameloanelor. In momentul in care copilul nu este atasat corect, el doar ia mamelonul in gura si va fi zgariat cand va fi scos din gura copilului.

In orice caz, pentru mama cu mameloanele fisurate, cea mai presanta problema nu ar fi timpul de vindecare, ci cat de repede obtine ameliorare a durerii.