Poate cauza dentitia febra? - Multi-Mam RO


Poate cauza dentitia febra?

Dentitia este un proces care incepe in jurul varstei de 6 luni. Chiar daca ordinea in care dintii apar este de obicei aceeasi, schema difera semnisificativ, deci sa nu te surprinda daca la 3 luni bebelusului tau ii ies primii dintisori. Majoritatea bebelusilor vor incheia procesul de dentitie in jurul varstei de 3 ani. La 6 ani incepe a doua dentitie – cea permanenta. Acest proces se incheie undeva intre 17 si 21 de ani.

Procesul de dentitie poate fi foarte neplacut atat pentru copilasi cat si pentru parinti. In mod normal, totul incepe cu 4 zile inainte ca dintisorii sa erupa sis a strapunga gingiile, dupa care mai dureaza 3 zile. In aceasta perioada, bebelusul tau poate manifesta o intreaga paleta de simptome: salivare excesiva, irascibilitate, muscat, isi freaca gingiile, supt, apetit redus, etc.

Febra mare nu este un semn al dentitiei

Exista un mit vechi care spune ca febra poate fi asociata cu dentitia.

Temperatura crescuta poate aparea in timpul eruptiei. Poate sa se inample in ziua in care dintisorul strapunge gingia. In orice caz, orice temperatura care depaseste 38.9°C nu trebuie interpretat ca fiind un symptom asociat dentitiei ci mai degraba un motiv de ingrijorare. In acest caz, trebuie sa mergi cat mai repede la medic pentru un consult.

Unii parinti atriubuie simptomele precum nas infundat sau raceala dentitiei. Acestea sunt semnele unei raceli, si nu efecte secundare ale dentitiei.

Chiar daca nici parintii, nici expertii in domeniu nu sunt de accord cu asocierea unor efecte secundare cu dentitia, toata lumea este de accord cu privire la un aspect: Simptomele serioase nu trebuie ignorate si atribuite dentitiei. In concluzie, daca bebelusul tau dezvolta vreunul din simptomele de mai jos in timpul dentitiei:

  • Temperature mai mare de 38.9°C
  • Raceala
  • Ii curge nasul
  • Urinare redusa
  • Voma
  • Diaree severa

Contacteaza-ti imediat medicul. Aceste simptome sunt semnele unei infectii si necesita supraveghere medicala in vederea unui tratament adecvat.