Jucariile pentru dentitie - Multi-Mam RO


Jucariile pentru dentitie

Cand alegi o jucarie pentru dentitie, sunt catva reguli importante pe care sa le pastrezi in minte. Desigur, unul dintre factorii principali este daca jucaria este potrivita sau nu pentru copilul rau si daca il va ajuta sau nu sa calmeze simptomele primei dentitii. Oricum, mai importanta decat orice, sanatatea ar trebui sa primeze – acesta este motivul penru care am intocmit o lista cu lucrurile pe care ar trebui sa le verifici cand cauti printer multitudinea de jucarii pentru dentitie pe care o ofera piata.

Fii precauta cu privire la urmatoarele material

  • Inelele de dentitie din plastic, in special daca contin BPA, PVC sau phthalates.
  • Jucariile vopsite fabricate in China care contine plumb pe care este cel mai bine sa le eviti.
  • Orice jucarie pentru dentitie care nu arata calitativ fabricate sau are parti care s-ar putea rupe si provoca inecare sau alt pericol pentru copilul tau.

Ar fi ideal sa eviti biscuitii de dentitie. Zaharul pe care majoritatea acestor tipuri de biscuit il contin pot expune copilul tau la problem dentare (carii, cavitati etc)

Materiale sigure pentru inelele de dentitie

Cele mai bune maeriale pentru inelele de dentitie sunt materialele natural precum cauciuc sau bumbac 100 % natural. Acestea nu nuai ca amelioreaza simptomele neplacute dar ofera si placere micutului tau. Siliconul medical este, de asemenea, sigur si este probabil cel mai rezistent la deteriorirare si este cel mai usot de curatat dintre materialele amintite.

Cand alegi o jucarie pentru dentitie, gandeste-te la comportamentul copilului tau. Daca copilul tu prefer sa mestece paturi sau imbracaminte, atunci o jucarie din bumbac este probabil cea mai potrivita. Pe de alta parte, daca micutul tau prefer suprafetele dure si obiectele casnice, poate este mai indicat sa alegi un cauciuc tare sau o jucarie din lemn.

Cateva lucruri la care ar trebui sa fii atenta cand alegi o jucarie pentru dentitie:

  • Este usor de curatat?
  • Ofera beneficii aditonale pentru copilul tau, precum dezvoltarea abilitatilor motorii?
  • Ofera alte tipuri de stimulare precum un design viu colorat sau texture variate?
  • Poate fi racit in frigider?

Pentru efect calmant si mai intens, ar trebui sa racesti jucaria pentru dentitie in frigider. Temperatura scazuta ajuta la amortirea gingiilor si reduce durerea. Sa nu il ingheti deoarece contactul direct cu gheata poate vatama tesutul gingival. Poti, de asemenea, sa aplici gel gingival pe punctele de contact cu gingiile.

Cum sa ingrijesti jucariile pentru dentitie?

Curata/Spala jucaria dupa fiecare utilizare. In functie de jucarie, poti sa o speli in masina de spalat vase sau masina de spalat haine. Citeste cu atentie instructiunile.

Verifica jucaria regulat pentru a identifica potentiale daune. Odata cu cresterea dintilor, este posibil ca jucaria sa sufere anumite ciobiri sau zgarieturi. Daca observe asemenea problem sau bucati care se pot desprinde si pot fi inghitite de catre copil, inlocuieste imediat jucaria cu alta noua.