Bebelusul care musca - Multi-Mam RO


Bebelusul care musca

Cand bebelusul tau Musca in timpul alaptarii nu numai ca e foarte dureros, dar poate face ca intreg procesul de alaptare sa fie unul foarte neplacut pentru tine. Indiferent ca e din cauza faptului ca mamelonul este inca inflamat sau frica de a se intampla din nou, rezultatul este intreruperea confortului alaptarii si bucuria momentelor de conexiune cu bebelusul.

Cum sa previi muscatul in timpul alaptarii

Este imposibil pentru un copil sa muste daca si-a atasat gurita la san corespunzator si a fost hranit active. Pe parcursul alaptarii, limba bebelusului acopera varful dintilor, lucru care face fizic imposibil muscatel. Acesta este motivul pentru care este atat de impotant sa te asiguri de o atasare corecta. De multe ori se intampla ca bebelusul sa muste catre finalul procesului de alaptare cand este satul si nu se mai concentreaza la hrana. Urmareste-l atent si imediat ce observe o schimbare in tensiunea falcii sau simti ca isi retrage limba de pe mamelon, incheie sesiunea de alaptare. Pe de alta parte, daca muscatura vine ca un comportament ce are loc la inceputul sesiunii, asigura-te ca bebelusul se ataseaza correct la san. Incearca sa schimbi pozitiile de alaptare pentru a gasi cea mai confortabila pozitie in care bebelusul se si ataseaza correct.

In ciuda fricii, dentitia nu inseamna neaparat sfarsitul perioadei de alaptare. Daca muscaturile sunt cauzate de disconfortul creat de dentitie, indeparteaza bebelusul de la san si ofera-I o jucarie pentru dentitie.

Cateodata, data te uiti la TV sau vorbesti la telefon in timpul alaptarii, copilul tau te Musca pentru a-ti capta atentia. Acorda timpul necesar alaptarii si concentreaza-te pe bebelus. Alege o camera linistita cu lumina diminuata si fara factori perturbatori. Asta te va ajuta sa te concentrezi pe copil, iar pe el il va ajuta sa ramana linistit. Vorbeste cu micutul tau, mentine contact visual si giugiuliti-va. Aceasta v ava ajuta nu numai la atentia de care are nevoie dart e va si ajuta sa recunosti semnele unei potentiale muscaturi.

Daca bebelusul tau e racit, incearca sa-l alaptezi in pozitie in picioare pentru a face respiratia mai usoara.

Orice copil poate invata sa nu muste, indifferent de varsta – tot ce ai nevoie e sa te incarci pozitiv si sa te comporti foarte gentil cu bebelusul pentru a-l face sa se ataseze correct.

Ce sa faci daca bebelusul tau musca

Opreste sesiunea de alaptare imediat. Incearca sa nu iti impingi bebelusul (chiar daca asta este primul instinct), pentru ca asta poate cauza chiar mai mult rau mamelonului. In loc sa faci asta, trage bebelusul mai aproape de san, introdu usor degetelul in coltul guritei si trage mamelonul afara. Ia o pauza de la alaptare . Daca muscatura a cauzat o leziune mameolonului, aplica imediat tratamentul potrivit pentru a nu permite aparitia sau dezvoltarea infectiei. Poti sa calmezi sanul cu gheata. Asta iti va reduce temporar durerea. Este indicat sa folosesti comprese ce vor spori procesul de vindecare. Intre sesiuni, aplica balsam protector special care va ameliora durerea si hrani tesutul. Mai mult decat atat, te va proteja de inflamatii.